Keuring mazouttank Tienen

Keuring mazouttank Tienen of mazouttank keuren prijs gezocht? Bij Bel Tankservice ben je aan het juiste adres! Onze erkende stookolietechnici en MazoutExperts helpen je verder met het keuren van je mazouttank.

✆ 016/60.16.40Vrijblijvende offerte aanvragen

Periodieke keuring mazouttank

De periodieke keuring van je mazouttank is wettelijk verplicht, maar niet alle mazouttanks zijn hetzelfde waardoor niet altijd dezelfde regels van toepassing zijn. Afhankelijk van jouw mazouttank is een tankkeuring nodig. Zo is er een verschil in het keuren van een bovengrondse of ondergrondse mazouttank. Kijk maar naar de volume: heeft de mazouttank een opslag van meer of minder dan 5.000 kg stookolie (6.000 liter)?

Bovengrondse mazouttank keuren in Tienen

Een mazouttank met een inhoud van minder dan 5.000 kg die zich bovengronds bevindt, hoeft niet periodiek gecontroleerd te worden. Heeft het laatste onderhoudsattest een einddatum die 1 maart 2009 of later vermeldt Dan is een keuring van je mazouttank wel nodig. Een bovengrondse stookolietank met een volume van meer dan 5.000 kg moet dan weer elke drie jaar een beperkt onderzoek ondergaan.

Heeft je mazouttank echter een inhoudsvermogen van meer dan 20.000 liter? Dan is een algemeen onderzoek om de twintig jaar nodig.

Ondergrondse mazouttank keuren in Tienen

Een ondergrondse mazouttank van minder dan 5.000 kg dient elke vijf jaar gecontroleerd te worden. Heeft je ondergrondse mazouttank echter een inhoudsvermogen van meer dan 20.000 liter? Dan is een algemeen onderzoek om de twintig jaar nodig. Bij een grote ondergrondse mazouttank gebeurt de controle jaarlijks of om de twee jaar. Om de tien of om de vijftien jaar is een algemeen onderzoek voor deze mazouttanks nodig.

Keuring mazouttank Tienen nodig? Wij zoeken het voor je uit!

✆ 016/60.16.40Vrijblijvende offerte aanvragen

Keuring mazouttank Tienen, conformiteitsattest.

Wat na keuring mazouttank Tienen?

Na de tankkeuring ontvang je een geldig conformiteitsattest zodat je wettelijk helemaal in orde bent. Bovendien monteert onze erkende technieker nog een merkplaat aan de tank met daarop zijn naam en erkenningsnummer, de datum van de controle en de uiterlijke datum van de volgende controle. De merkplaat (ook wel dop genoemd) heeft een bepaalde kleur, en die is niet onbelangrijk.

  • Een groen merkplaat: je mazouttank is helemaal in orde.

Wanneer hij een groene kleur heeft, kan je gerust zijn: je mazouttank voldoet aan alle wettelijke bepalingen en mag verder worden gebruikt.

  • Een oranje merkplaat: 6 maanden de tijd om je mazouttank wettelijk in orde te stellen.

Een oranje merkplaat betekent dat je tank niet voldoet aan de wettelijke bepalingen, maar dat je hem wel nog verder kan vullen en gebruiken gedurende zes maanden. In tussentijd moet de eigenaar van de mazouttank ervoor zorgen dat hij of zij de mazouttank weer wettelijk in orde brengt. Onze techniekers helpen je daar graag mee verder! Nadien komt de technicus opnieuw langs voor een nieuwe keuring mazouttank.

  • Een rode merkplaat: je mazouttank is niet in orde en het is verboden om nog bij te vullen.

Bij een rode merkplaat is je mazouttank niet in orde en is het verboden om de mazouttank nog bij te vullen. Met als gevolg dat je mazoutleverancier de mazouttank niet mag vullen als deze niet conform is. In dat geval kan je er best voor kiezen om je tank te laten saneren, verwijderen of neutraliseren , om daarna tot de aankoop van een nieuwe mazouttank of een andere verwarmingsbron over te gaan. Ook hiervoor kan je op de expertise van Bel Tankservice rekenen.

Jouw mazouttank in Tienen laten keuren 

Wetgeving keuring mazouttank

De wetgeving voor het Vlaams Gewest kan je nalezen op de website van onze sectororganisatie Informazout en op die van de Vlaamse overheid. Lees er bovendien meer over de erkenning als technicus stookolietanks.

Nog vragen i.v.m de keuring van je mazouttank te Tienen?

Wij staan voor je klaar om je uit de nood te helpen. Daarnaast kunnen wij een erkend technicus bij je langs sturen om je tank te controleren. Neem vandaag nog contact op met Bel Tankservice, en wij beantwoorden al je bijkomende vragen met veel plezier. Onze technicus staat voor je klaar!

✆ 016/60.16.40Contact opnemen

Keuring Mazouttank Tienen door Bel Tankservice.

Tienen: Tankoplossingen van A tot Z

Ondergrondse- of bovengrondse mazouttank laten keuren? Wij helpen je graag verder, maar contacteer Bel Tankservice gerust ook voor volgende diensten: het verwijderen, reinigen, neutraliseren, verwijderen van water, kopen of huren van een mazouttank.

Officiële erkenning als technicus stookolietanks

Ons team van ervaren techniekers staat voor je klaar! Bovendien is ons team officieel erkend als "technicus stookolietanks/stookolietechnicus" door de Vlaamse overheid en onze sectororganisatie Informazout

Mazouttank keuren prijs?

Neem contact met op met het Bel Tankservice team voor professioneel advies of een vrijblijvende offerte. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bel Tankservice maakt deel uit van Bel Group.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x