Mazouttank keuren

Stookolietank of mazouttank keuren

Voor het keuren van je mazouttank ben je Bel Tankservice aan het juiste adres. Onze erkende stookolietechnici en MazoutExperts helpen je snel en correct verder met het keuren van jouw mazouttank. Na de tankkeuring ontvang je een geldig conformiteitsattest zodat je wettelijk helemaal in orde bent. Wij zijn actief in Vlaams-Brabant, Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Brussel en omliggende gemeenten, Waals-Brabant, Namen, Luik en Henegouwen.

Tel: 016/60.16.40Contact opnemen

Periodieke keuring mazouttank gezocht?

De periodieke keuringvan je mazouttank is wettelijk verplicht. Maar niet alle tanks zijn hetzelfde, en dus zijn niet altijd dezelfde regels van toepassing. Ten eerste wordt er een onderscheid gemaakt tussen bovengrondse en ondergrondse tanks. Daarnaast is het volumebelangrijk: heeft de tank een opslag van meer of minder dan 5000 kg stookolie (6000 liter)?

Een tank met een inhoud van minder dan 5000 kg die zich bovengronds bevindt, hoeft niet periodiek gecontroleerd te worden. Heeft het laatste onderhoudsattesteen einddatum die 1 maart 2009 of later vermeldt? Dan is een keuring van je mazouttank wel nodig. Een ondergrondse tank van minder dan 5000 kg dient elke vijf jaar gecontroleerd te worden. Een bovengrondse stookolietank met een volume van meer dan 5000 kg moet dan weer elke drie jaar een beperkt onderzoek ondergaan. Heeft je tank echter een inhoudsvermogen van meer dan 20.000 liter? Dan is een algemeen onderzoek om de twintig jaarnodig. Bij een grote ondergrondse tank gebeurt de controle jaarlijks of om de twee jaar. Om de tien of om de vijftien jaar is een algemeen onderzoek voor deze tanks nodig.

Mazouttank keuren door Bel Tankservice.

Na de keuring van je mazouttank.

De keuring van je mazouttank is achter de rug. Voordat hij vertrekt, monteert de erkende technieker nog een merkplaat aan de tank met daarop zijn naam en erkenningsnummer, de datum van de controle en de uiterlijke datum van de volgende controle. De merkplaat (ook wel dop genoemd) heeft een bepaalde kleur, en die is niet onbelangrijk.

Mazouttank keuren door Bel Tankservice.

Een groen merkplaat: Je mazouttank is helemaal in orde.

Wanneer hij een groene kleur heeft, kan je gerust zijn: je mazouttank voldoetaan alle wettelijke bepalingen en mag verder worden gebruikt.

Is de plaat oranje of rood? Dat is minder goed nieuws, maar geen nood: voor alles is een oplossing.

Een oranje merkplaat: 6 maanden de tijd om je mazouttank wettelijk in orde te stellen.

Een oranje merkplaatbetekent dat je tank niet voldoet aan de wettelijke bepalingen, maar dat je hem wel nog verder kan vullen en gebruiken gedurende zes maanden.

In tussentijd moet de eigenaar van de tank ervoor zorgen dat hij of zij de tank weer wettelijk in orde brengt. Onze techniekers helpen je daar graag mee verder. Nadien komt de technicus opnieuw langs voor een nieuwe keuring van je mazouttank;

Een rode merkplaat: je tank is niet in orde en is het verboden om nog bij te vullen.

Bij een rode merkplaat is je tank niet in orde en is het verboden om de mazouttank nog bij te vullen. Met als gevolg dat je mazoutleverancier de mazouttank niet mag vullen als deze niet conform is. In dat geval kan je er best voor kiezen om je tank te laten saneren, verwijderen of   neutraliseren , om daarna tot de aankoop van een nieuwe tank of een andere verwarmingsbron over te gaan. Ook hiervoor kan je op de expertise van Bel Tankservice rekenen.

Wetgeving mazouttank keuren

De wetgeving voor het Vlaams Gewest kan je nalezen op de website van onze sectororganisatie Informazout en op die van de Vlaamse overheid. Lees er bovendien meer over de erkenning als technicus stookolietanks.

Mazouttank keuren door Bel Tankservice.

Zit je nog met vragen in verband met de keuring van je mazouttank? 

Wij staan voor je klaar om je uit de nood te helpen. Daarnaast kunnen wij een erkend technicus bij je langs sturen om je tank te controleren. Neem vandaag nog contact op met Bel Tankservice, en wij beantwoorden al je bijkomende vragen met veel plezier. Onze technicus staat voor je klaar!


Mazouttank keuren door Bel Tankservice

Afspraak makenVrijblijvende offerte aanvragen

Bel Tankservice maakt deel uit van Bel Group.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x