Mazouttank verwijderen

Stookolietank of mazouttank verwijderen

Is je mazouttank defect? Stap je over op een nieuwe verwarmingsbron? Of kreeg je na de keuring van je tank het nieuws dat je je mazouttank moet laten verwijderen? Dan zit je vast met heel wat vragen. En laat Bel Tankservice daar nu net het antwoord op weten! Wij zijn actief in Vlaams-Brabant, Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Brussel en omliggende gemeenten, Waals-Brabant, Namen, Luik en Henegouwen.

Een mazouttank verwijderen, kan dat zomaar?

Een ondergrondse mazouttank verwijderen.

Wanneer een ondergrondse mazouttank  werd gebruikt voor de verwarming van een woning verplicht de wetgever je om de mazouttank te verwijderen als het technisch mogelijk is. De mazouttank wordt geledigd en gereinigd met biologisch afbreekbare producten. Het afvalwater hiervan gaat naar een erkende verwerkingsinstallatie. Daarna wordt de mazouttank verwijderd en afgevoerd, waarbij het ijzer van de tank naar een recyclagebedrijf gaat. Vervolgens wordt het gat opgevuld met zand en de verwijderde aarde wordt teruggelegd.

Is verwijderen technisch onmogelijk?

Liggen er bijvoorbeeld waterleidingen in de weg?  De mazouttank is onder de oprit gelegen of het verwijderen zou de stabiliteit van de woning in gevaar brengen? Dan is het verwijderen van de ondergrondse tank vaak onmogelijk. In dat geval is het beter om de ondergrondse mazouttank te laten neutraliseren of saneren. De mazouttank wordt dan geledigd, gereinigd en opgevuld met een inert materiaal zoals bioschuim of zand.

Mazouttank verwijderen door Bel Tankservice.

Een bovengrondse mazouttank of een keldertank verwijderen.

Mazouttank verwijderen door Bel Tankservice.

Beschik je over een bovengrondse mazouttank? Dan is je mazouttank verwijderen niet moeilijk.

Het proces om een bovengrondse mazouttank te verwijderen, begint bij het ledigen van de tank. Daarna wordt de mazouttank gereinigd met biologisch afbreekbare producten. Het afvalwater hiervan gaat naar een erkende verwerkingsinstallatie. Het hele reinigingsproces gebeurt trouwens altijd door een erkende technicus zodat alles correct en vlekkeloos verloopt. Je ontvangt hiervan ook een attest. Daarna volgt de ontmanteling van jouw tank. Op die manier wordt hij buiten gebruik gesteld. Tot slot wordt de mazouttank afgevoerd, waarbij het ijzer van de tank naar een recyclagebedrijf gaat.Mazouttank verwijderen: wat is de volgende stap?

Wanneer je een mazouttank laat verwijderen, kan je nog steeds bij Bel Tankservice terecht voor nieuwe mogelijkheden. We bieden verschillende alternatieven aan ter vervanging van je oude mazouttank. Wij hebben bij Bel Group alle expertise om je huis te verwarmen met een andere warmtebron.


Denk bijvoorbeeld aan gas of een moderne verwarmingsinstallatie, volledig afgestemd op jouw noden. We doen er namelijk alles aan om jou zo goed mogelijk te helpen. 

Mazouttank verwijderen door Bel Tankservice.

Vervangen van een ondergrondse stookolietank

Bekijk hier het interview door onze sectororganisatie Informazout bij het vervangen van een ondergrondse stookolietank in Wilsele. Of lees het hier binnen de website van Informazout.

Wetgeving mazouttanks

De wetgeving voor het Vlaams Gewest kan je nalezen op de website van onze sectororganisatie Informazout en op die van de Vlaamse overheid. Lees er bovendien meer over de erkenning als technicus stookolietanks.

Mazouttank verwijderen premie gezocht?

Of je van de overheid een premie krijgt wanneer je je mazouttank laat verwijderen? Het antwoord is jammer genoeg ‘nee’. De Vlaamse overheid voorziet geen premies om een mazouttank te verwijderen. Sommige steden of gemeenten zorgen echter wél voor een premie. Maar de locatie is daarbij niet het enige waarmee je dan rekening moet houden. Denk maar aan de grootte van de tank, het doel en de plaats van jouw mazouttank. Kijk dus altijd even na of je in aanmerking komt voor de premie.

Mazouttank laten verwijderen door Bel Tankservice

Afspraak makenVrijblijvende offerte aanvragen

Bel Tankservice maakt deel uit van Bel Group.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x