Mazouttank verwijderen Tienen

Is je mazouttank defect? Stap je over op een nieuwe verwarmingsbron? Of kreeg je na de keuring van je tank het nieuws dat je je mazouttank moet laten verwijderen? Dan zit je vast met heel wat vragen. En laat Bel Tankservice daar nu net het antwoord op weten!

Ondergrondse mazouttank verwijderen Tienen

Wanneer een ondergrondse mazouttank werd gebruikt voor de verwarming van een woning verplicht de wetgever je om de mazouttank te verwijderen als het technisch mogelijk is. De ondergrondse mazouttank wordt geledigd en gereinigd met biologisch afbreekbare producten. Het afvalwater hiervan gaat naar een erkende verwerkingsinstallatie. Daarna wordt de mazouttank verwijderd en afgevoerd, waarbij het ijzer van de tank naar een recyclagebedrijf gaat. Vervolgens wordt het gat opgevuld met zand en de verwijderde aarde wordt teruggelegd.

We zijn heel tevreden! Snel en efficiënt, vriendelijke mensen en een correcte prijs.

- Jos Valgaerts.

Is verwijderen technisch onmogelijk?

Ondergrondse mazouttank verwijderen gezocht? Kijk eerst eens na of het technisch mogelijk is. Liggen er bijvoorbeeld waterleidingen in de weg? De mazouttank is onder de oprit gelegen of het verwijderen zou de stabiliteit van de woning in gevaar brengen? Een ondergrondse mazouttank verwijderen is dan vaak onmogelijk. In dat geval is het beter om de ondergrondse mazouttank te laten neutraliseren of saneren. De mazouttank wordt dan geledigd, gereinigd en opgevuld met een inert materiaal zoals bioschuim of zand.

Ondergrondse mazouttank verwijderen Tienen door Bel Tankservice.

Keldertank of bovengrondse mazouttank verwijderen Tienen door Bel Tankservice.

Keldertank of bovengrondse mazouttank verwijderen Tienen

Mazouttank verwijderen uit kelder gezocht? Het verwijderen van een bovengrondse mazouttank is niet moeilijk!

Een mazouttank verwijderen uit kelder of bovengrondse mazouttank verwijderen, begint bij het ledigen van de tank. Daarna wordt de mazouttank gereinigd met biologisch afbreekbare producten. Het afvalwater hiervan gaat naar een erkende verwerkingsinstallatie. Het hele reinigingsproces gebeurt trouwens altijd door een erkende technicus zodat alles correct en vlekkeloos verloopt. Je ontvangt hiervan ook een attest. Daarna volgt de ontmanteling van jouw tank. Op die manier wordt hij buiten gebruik gesteld. Tot slot wordt de mazouttank afgevoerd, waarbij het ijzer van de tank naar een recyclagebedrijf gaat.

Wat na het verwijderen van je mazouttank?

Wanneer je een mazouttank laat verwijderen, kan je nog steeds bij Bel Tankservice terecht voor nieuwe mogelijkheden. We bieden verschillende alternatieven aan ter vervanging van je oude mazouttank. Wij hebben bij Bel Group alle expertise om je huis te verwarmen met een andere warmtebron. Denk bijvoorbeeld aan gas of een moderne verwarmingsinstallatie, volledig afgestemd op jouw noden. We doen er namelijk alles aan om jou zo goed mogelijk te helpen.

In beeld: ondergrondse stookolietank vervangen

Na een erfenis beslisten de eigenaars van deze woning om ze een opfrisbeurt te geven en nadien te verhuren. Ook de ondergrondse stookolietank werd vervangen. Bekijk hieronder het interview door onze sectororganisatie Informazout bij het vervangen van een ondergrondse stookolietank. Of lees hier het interview voluit.

Mazouttank verwijderen prijs?

De prijs voor het laten verwijderen van jouw stookolietank kan soms verschillen. Vraag daarom best een vrijblijvende offerte aan. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Dringende vraag? Bel ons!

Mazouttank verwijderen premie

Of je van de overheid een premie krijgt wanneer je je mazouttank laat verwijderen? Het antwoord is jammer genoeg ‘nee’. De Vlaamse overheid voorziet geen premies om een mazouttank te verwijderen. Sommige steden of gemeenten zorgen echter wél voor een premie. Maar de locatie is daarbij niet het enige waarmee je dan rekening moet houden. Denk maar aan de grootte van de tank, het doel en de plaats van jouw mazouttank. Ontdek via onderstaande knop of je in aanmerking komt voor de premie. Tip: zoek via de zoekbalk naar "stookolietank" en bekijk alle gemeentes waar dit mogelijk is.

Tankoplossingen van A tot Z

Ondergrondse- of bovengrondse mazouttank verwijderen of mazouttank verwijderen uit kelder? Wij helpen je graag verder, maar contacteer Bel Tankservice gerust ook voor volgende diensten: het keuren, reinigen, neutraliseren, verwijderen van water, kopen of huren van een mazouttank.

Officiële erkenning als technicus stookolietanks

Ons team van ervaren techniekers staat voor je klaar! Bovendien is ons team officieel erkend als "technicus stookolietanks/stookolietechnicus" door de Vlaamse overheid en onze sectororganisatie Informazout

Mazouttank verwijderen Tienen?

Neem contact met op met het Bel Tankservice team voor professioneel advies of een vrijblijvende offerte. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bel Tankservice maakt deel uit van Bel Group.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x