Bodemsanering

Bodemsanering: wat moet je weten?

Bodemsanering: een vaak gehoord begrip, maar wanneer is het nodig? Wanneer je last hebt van bodemvervuiling, zorgt bodemsanering ervoor dat je gezondheid en het milieu beschermd blijven. Wanneer je bijvoorbeeld met een lekkende mazouttank zit, kan bodemsanering ervoor zorgen dat je grond weer schoon wordt. Hieronder leggen we uit hoe alles precies in z’n werk gaat.

Wanneer is bodemsanering nodig?

Bodemsanering is noodzakelijk bij bodemverontreiniging. Wanneer er zich stoffen in de grond bevinden die er van nature niet horen te zijn én die schade kunnen aanbrengen aan het milieu, spreken we van bodemvervuiling. De sanering van de bodem zorgt er dan voor dat de schadelijke stoffen weer verwijderd worden. 

bodemsanering

Bodemverontreiniging komt gelukkig niet vaak meer voor. Als je toch nood hebt aan bodemsanering, bijvoorbeeld in geval van schade, contacteer je best zo snel mogelijk een bodemdeskundige of een gespecialiseerde firma, zodat de bodem zo snel mogelijk weer schoongemaakt kan worden, zonder schade toe te brengen aan je gezondheid of het milieu. En daar komt Bel Group goed van pas!

PROMAZ, het fonds voor bodemsaneringBodemsanering nodig?

Over de kostprijs van bodemsanering hoef je je binnenkort geen zorgen meer te maken. Dankzij PROMAZ, het fonds voor bodemsanering, word je financieel ondersteund bij bodemverontreiniging veroorzaakt door een lek in de opslagtank of in de leidingen van je mazouttank of stookolietank. Elke gebruiker van een stookolietank die last heeft (gehad) van een lek, zal gebruik kunnen maken van dit fonds. Ook eigenaars van tanks die niet meer in gebruik zijn, kunnen hier beroep op doen. 

Last van bodemverontreiniging door je mazouttank? Dan kan je dat nu al melden. Jouw gegevens worden vervolgens bewaard door PROMAZ. Wanneer het fonds operationeel is, neemt PROMAZ contact met je op om je probleem te bespreken en een dossier te openen. Voor meer informatie omtrent het wettelijk kader, kan je terecht op de website van OVAM (de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) of PROMAZ.

Bodemsanering in Bertem door Bel Tankservice

Voor bodemsanering zit je goed bij Bel Tankservice. Wij begeleiden je doorheen het traject, van het saneren van de grond tot het beheren van de administratie. Om de verontreiniging in kaart te brengen, onderzoeken we de grond en starten we op basis daarvan met de bodemsanering. Bel Tankservice stelt met zijn expertise de ernst, aard en grootte van het probleem vast. Zo kunnen we de beste oplossing, op maat van jouw probleem, aanbevelen. Wij staan je dus bij doorheen het hele proces. Meer weten over bodemsanering? Of zit je met een verontreinigde bodem? 


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x